Воскресенье, 05.05.2024, 23:57
Вітаю Вас Гость | RSS

Опорний заклад "Кобеляцький ліцей №1"

Меню сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Розклад дзвінків:
1.8.30-9.15
2.9.25-10.10
3.10.30-11.15
4.11.35-12.20
5.12.30-13.15
6.13.25-14.10
7.14.15-15.00

Головна » 2022 » Ноябрь » 9 » «Плекаймо мову!»
18:11
«Плекаймо мову!»

«Плекаймо мову!»

 

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

В опорному закладі « Кобеляцький ліцей № 1» до Дня української писемності та мови  було проведено ряд заходів з використанням дистанційних технологій, які пройшли під гаслом «Плекаймо мову!».

Метою заходів було формування в учнів почуття краси рідної мови,  розвитку почуття національної гідності, мовних здібностей, виховання     любові до національних традицій, народної мудрості, краси і гармонії рідного слова.

У 1-А класі (класовод Пустовіт Л.М.) проведено захід на тему: "Наша мова - калинова!"

Учні 1-Б класу разом з Калиткою М.П. переглянули відео-казку про День мови та писемності, виконали вікторину, обговорили відео.

Класовод 2-А класу Волошина О.О. провела з дітьми цікаву вікторину з цеглинками " Солов'їна, барвінкова, українська рідна мова."

Учні 2-Б класу ( класовод Донченко Т.С.) позмагалися  в конкурсі ,,Знавці української мови'', розповідали вірші про українську мову.

Класоводом 3-А класу Сулимою Л.М. проведено виховний онлайн-урок на тему: "Мова - духовний скарб нації". Відбувся активний діалог з дітьми в онлайн форматі, в якому чітко виразилося розуміння дітьми теми та їхня патріотична налаштованість.

Учні 3-Б класу (класовод Розсоха Т.В.) взяли участь в бліц-вікторині «Ми знаємо українську мову!»

 Пустовіт С.П. підготувала для учнів  4-Б класу інформаційне повідомлення  «9 листопада-День української писемності та мови». Позмагалися у конкурсі " Ми знаємо українську мову ".

З учнями 4-В класу Скорик В.А. провела захід до Дня української писемності і мови  "Моя мова - калинова!". Проведено вікторину, конкурс малюнків        " Ми знаємо українську мову". Діти декламували вірші про рідну мову.

Для учнів 6-А, 10-А, 11 класів (учитель Ковшар Л.М) були проведені мовні п’ятихвилинки та  мовний журнал  «Мова нашого народу – неповторна і свята». Під час їх проведення діти вкотре переконалися, що тільки рідне слово, виплекане родом і народом,  має таємничу здатність тримати буття. Тільки від порога рідної мови можна виходити в широкі магістралі світу.

Для учнів 5  класу (учитель Жукова А.В.) проведено виховний захід «Мандрівка у країну Писемності», разом досліджували найпотаємніші прогалини історичних фактів про рідну мову.

Учні  7-их класів  (під керівництвом учителя української  мови та літератури Жукової А.В.) підготували цікавий усний журнал, що розкривав зміст національної спадщини від Нестора-Літописця до  сьогодення (підготували презентації про історію становлення і розвитку української мови, добірки висловлювань видатних українських діячів про рідну мову, декламували вірші, співали українські пісні).

Учителі української мови та літератури Жукова А.В. та Ковшар Л.М.  разом із старшокласниками долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності-2022. Метою радіодиктанту є не перевірка грамотності учасників всеукраїнського флешмобу, а об’єднання людей навколо України в усьому світі.

    Проведені заходи ознайомили учнів з історією виникнення української писемності та мови, довели, що рідна мова – це духовна святиня, сприяли розвитку у дітей почуття національної гідності, а також  вихованню  любові до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

   Такі свята гартують усіх нас на шляху  зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові. Чудовий настрій, любов до рідного краю, гордість за свою мову і народ відчули учні в цей день і понесли це в свої сім'ї та домівки.


 

Переглядів: 247 | Додав: dok | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Ноябрь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Оцінка сайту
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 339

Контактні дані

м.Кобеляки, вул. Шкільна, 1\28,тел.(05343)3-22-69, E-mail:nvk1@meta.ua

Школа на карті Google