Пятница, 26.04.2024, 08:44
Вітаю Вас Гость | RSS

Опорний заклад "Кобеляцький ліцей №1"

Меню сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Розклад дзвінків:
1.8.30-9.15
2.9.25-10.10
3.10.30-11.15
4.11.35-12.20
5.12.30-13.15
6.13.25-14.10
7.14.15-15.00

Головна » 2017 » Декабрь » 13 » 07.12. 2017 року в НВК №1 відбулася педрада
20:18
07.12. 2017 року в НВК №1 відбулася педрада

07.12. 2017 року в НВК №1 відбулася педрада на тему «Формування конкурентоспроможної особистості через творчий розвиток та удосконалення». Педагоги школи познайомили колектив з використанням ІКТ на уроках англійської мови (Концаренко О.Г.), використання рольової гри і пісенного матеріалу на уроках англійської мови з метою формування конкурентоспроможної особистості (Накісько О.В.), використання інноваційних технологій на уроках економіки та правознавства (Гребенюк Л.М.), формування мотивів навчання, самоорганізації та самореалізації дітей під час навчання тенісної гри (Андронов Б.М.), формування конкурентноспроможної особистості в початковій школі (Пустовіт С.П.). Заступник директора Корінна І.Ю. проаналізувала результати навчально-виховного процесу, участь учнів школи у Всеукраїнських, регіональних, обласних олімпіадах, конкурсах, змаганнях за 2015\2016 н.р., 2016\2017 н.р., 2017\2018 н.р.

            Актуальність науково-методичної теми школи - «Формування конкурентоспроможної особистості шляхом впровадження інноваційних навчально-виховних технологій», полягає в тому, що українська освіта ХХІ століття потребує кардинальних змін у структурі, змісті та технологіях навчання.

            Головна причина, що впливає на ситуацію в галузі освіти, - прискорення темпів розвитку суспільства. В умовах України готовність до змін конкретизується у вимогах підготовки учнів до життя в ситуації переходу до інформаційного суспільства. У Національній доктрині розвитку освіти в Україні зазначено, що «головна мета української освіти – створити умови для особистісного розвитку і творчої самореалізації кожного громадянина України, формувати покоління, здатні навчатися впродовж життя, створювати і розвивати цінності громадянського суспільства; сприяти консолідації української нації, інтеграції України в європейський світовий простір як конкурентноспроможної і процвітаючої держави».

            На сьогодні завдання вчителя допомогти дітям знайти себе в майбутньому, стати самостійними, творчими і впевненими  в собі людьми.

            Конкурентноспроможність учня – це вміння постійно навчатися, орієнтуватися в світі інформації, ефективно її використовувати, прагнення до саморозвитку.

            З метою реалізації пріоритетного напряму стратегічного розвитку освіти в Україні з постійного підвищення якості освіти, оновлення її змісту та форм організації навчально-виховного процесу, з метою формування та розвитку конкурентноспроможної особистості, перед педагогічним колективом школи визначені мета та завдання діяльності, необхідність створення умов для розширення життєвої компетентності, формування нових мотивів навчання, самоорганізації та самореалізації особистості і як кінцевий результат – орієнтації учнів на подальший свідомий вибір професії.

            Враховуючи потреби розвитку конкурентоспроможної особистості, навчально-виховний процес має бути підпорядкований:

  • упровадженню в  освітній процес принципів до профільного та профільного навчання як форм підготовки молоді до майбутнього життя;

Ø формуванню достатньої життєвої компетентності учнів і конкурентоспроможності випускників на ринку праці;

Ø вихованню особистості здатної самостійно приймати рішення та займати активну громадянську позицію;

  • створенню умов для використання інноваційних освітніх технологій діяльності педагогічних працівників.

Підвищення професійної компетентності, творчого потенціалу вчителя, рівня навчальних досягнень, вихованості учнів – відіграє важливу роль у формуванні конкурентоспроможного школяра.

Рівень формування конкурентоспроможності учнів проявляється в участі наших учнів в олімпіадах, конкурсах, змаганнях.

            Відрадно, що спочатку цього навчального року педагоги школи активно включилися і мають успіхи у Міжнародних, Всеукраїнських, обласних конкурсах:

  • у вересні Андронова І.М. разом з учнями взяла участь у конкурсі рефератів із знання історії, географії, культури та економіки Литовської Республіки. Зерницька Вікторія та Заїка Богдан нагороджені дипломами. Нагородження проходило у Посольстві Литовської Республіки;

Ø Глова Станіслав, учень 8-Б кл., (вчитель Гриценко Т.М.) зайняв І місце у районних математичних змаганнях ім. М.В.Остроградського;

Ø Шипки Дмитро, учень 6-Б кл., (керівник Корінна І.Ю.) зайняв І місце у Міжнародному етапі Х Міжнародного конкурсу «Вода-джерело життя» (Польша, м.Вроцлав);

Ø Туровська Юлія, учениця 9-А кл., (вчитель Уткіна Л.А.) перемогла в обласному літературному конкурсі «Відлуння заповітів земляків»;

Ø Садаєв Ельчін, Моренко Анна, Алексеєнко Ольга (керівник Ярмоленко О.О.) нагороджені грамотами та дипломами за участь у УІІІ обласній краєзнавчій конференції учнівської молоді «Полтавщина – земля моя свята»;

  • Моренко Анна, отримала сертифікат за участь у УІ обласній науково-практичній конференції «Пізнання історичної минувшини в іменах – підґрунтя освіти нації» (керівник Ярмоленко О.О.).

 

 

Підготувала:

заступник директора з навчально-виховної роботи Корінна І.Ю.

Переглядів: 541 | Додав: dok | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Декабрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Оцінка сайту
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 339

Контактні дані

м.Кобеляки, вул. Шкільна, 1\28,тел.(05343)3-22-69, E-mail:nvk1@meta.ua

Школа на карті Google